Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Σεβασμός του συνάδελφου οδηγού μας

Πρόσφατα αρχίσανε να γίνονται έργα στην γειτονιά μου. Πολλές θέσεις πάρκινγκ χαθήκανε με αποτέλεσμα να γίνεται ένας πανικός για την εύρεση μιας κενής θέσης. Στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους, οι συνάδελφοι οδηγοί, μεταξύ πολλών αυτοκινήτων χτυπήσανε και το δικό μου αρκετές φορές, μέχρι που έγινε καλοκαιρινό... Ας ήταν δυνατόν να βρω έναν από αυτούς τους ανθρώπους και να του πω: "Άνθρωπέ μου αφού θα τα πληρώσει η ασφάλεια γιατί δεν αφήνεις ένα τηλέφωνο να διορθώσεις τη ζημιά που έκανες. Η στεναχώρια της ζημιάς θα χαθεί από την χαρά που δημιουργήθηκε από το ενδιαφέρον σου."
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται... Σίγουρα στην Ελλάδα ζούμε αλλά όχι τέτοια κατάντια! Εσείς τι θα κάνατε αν χτυπούσατε ένα ξένο αμάξι απουσία του ιδιωκτήτη του? Πείτε μου, να μπορέσω να καταλάβω, είναι παράλογα αυτά που λέω; Εσείς τι θα κάνατε αν "τραυματίζατε" ένα ξένο αμάξι;

7 σχόλια:

testsd1222 είπε...

o klassikos o ellinas o mpines kai to lamogio einai mia pragmatikotita pou prepei na suni8iseis agapite doktwra...

Ki as to plhrwsei i asfaleia mh ksexnas olo toskiniko pou pairnei xrono kai points opote auksisi sta asfalistra..

Opote to kalutero 8a itan na piaseis enan agapito sunadelfo pou kanei kati antistixo se allo toutou kai na tou gamiseis to tam tiriri.

Dr. Amalos είπε...

Φίλε ερευνητή Modus Vivedi. Μόλις πληροφορήθηκα από άνρθωπο της τροχαίας ότι σε περίπτωση που χτυπήσεις ένα ξένο αμάξι και συνεργαστείς με την ασφάλεια για την οικονομική κάλυψη του "θύματος" δεν έχεις καμία επιβάρυνση από την ασφάλεια! Δικαιούσαι μέχρι 2 τροχαία τον χρόνο χωρίς αύξηση ασφαλίστρων. Ακόμη σε αυτή την περίπτωση το point system δεν έχει καμιά εμπλοκή. Συμφωνώ όμως για την Ελληνική νοοτροπία και προσπαθώ μέσω του άρθρου μου να συγκεντρώσω πληροφορίες για να καταλάβω πόσο "λαμόγια" όπως λές και συ, είμαστε εμείς οι Έλληνες. Ίσως τελικά η κατάσταση να αλλάζει τον τελευταίο καιρό...

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου

Δρ. Άμαλος

Dr.Φλάντζας είπε...

Φίλτατε συνάδελφε:

Σίγουρα, μπροστά είς ενα τέτοιον περιστατικόν, δηλαδής πως θα συμπεριφερόμουσι απο την απο λάθος χειρισμόν της αμάξεως μου τράκαν με ενα σταματημένον όχημα, δεν θα στεκόμουσι άπραγος, ωσαν λαγός μπροστά είς δυνατόν φωτισμόν.

Ορίστε τι θα έπρατα είς πέντε βήματα δια να διορθώσω το πρόβλημα:

1. Άμεσα, θα αφαιρούσα το καπώ της αμάξης του κε όλας τας τζαμαρίας.
2.Με σπρευ πορφυρού χρώματος, θα έβαφα ολο το αμάξι του εις χαρούμενα κε ροδαλά χρώματα φράουλας.
3.Στην συνέχειαν έστρωνα είς το εσωτερικόν της αμάξης, 300 κιλά σαντιγάς. (με μιαν γρανιτούραν είς τα φτεράν,στην μάσκαν κε στους προβολείς)
4. Θα τοποθετούσα 20 κερία άνωθεν της σαντιγής.
5.Θα άφηνα ένα μύνημα "Να Τα Εκατοστήσεις" είς το καπόν του.

Μετρά απο αυτό την υπέροχην σουρεαλιστικήν έκπληξην, ο κάτοχος της αμάξης θα είναι αχαριστός να μήν δεχθεί την συγγνώμην μου.

Ευχομαι να βοήθησα επι της παρούσις,
Dr.Φλάντζας

Urfurslaag είπε...

Να σε καλοσορίσω στην μπλογκοσφίερ αγαπητέ δρ Άμαλε και να ευχηθώ μακροημέρευση.

Τώρα για το θέμα που θίγεις να προτείνω μια άλλη σκοπιά;

Μιλούσα με έναν φίλο ο οποίος με ειλικρίνεια μου είπε ότι θα σκότωνε τον τύπο που είχε γδάρει το καινούριο του αυτοκίνητο.

Η σημασία που δίνουμε στις λαμαρίνες μας μήπως είναι πολύ μεγάλη; Εκτός αν μιλάμε απλώς για καλούς τρόπους. Ναι, αυτοί ίσως είναι χρήσιμοι ακόμα και όταν το πλοίο βουλιάζει...

testsd1222 είπε...

Θερμές ευχές για επιτυχία και νίκη στην πολιτική σας ανασχόληση με το ένδοξο κόμμα του Δρ Φλάντζα.

Ψηφίζουμε ΦΛΑΝΤΖΑΣ κ Άμαλός για Β Αθηνών και Μικρού Καζαβιτιού.

Ελπίζουμε στην μεταρρύθμιση του ΚΟΚ να μοιράζει φάσκελα αντι για κλείσεις.


Τα σέβη μου

Dr.Φλάντζας είπε...

Aγαπητε Υπουργε Υγείας:

Σας ενημερώνουμε πώς η Φραπές κομφεράνς άνοιξε τας θύρας της κε σας προσκαλεί να συμμετέχετε ενεργά είς τον διάλογον με τους δημοσιογράφας κε συνομιλητάς σας.

Σας περιμένουμε εγκαρδίως,
Dr.Φλάντζας

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητέ Υπουργέ Υγείας:

Παρακαλώ πέρασθε απο το εκλογικόν μου κέντρο να παραλάβατε το ψηφοδελτιον σας.

Dr.Φλαντζας